Mediteren

Wat ervaar je tijdens een meditatie? 

De geest komt tot rust, de aandacht wordt alert en het lichaam ontspant. Dat is wat meditatie doet met mensen. Maar hoe komt dat nu? In feite door de drie elementen van meditatie. 

Je focust je.
Je laat de gedachten die langskomen verder vliegen en je accepteert alles wat je denkt of voelt als zijnde goed. 

Het is een misverstand dat je geen gedachten meer hebt als je mediteert. Dat is onmogelijk, want je gedachten zijn er altijd.

Aandacht bij de meditatie;

Dat je aandacht van hot naar haar schiet, is heel gewoon bij meditatie. 

Ik geef meestal visualisatie meditaties dan zie je jezelf bv op het strand of in een bos en jouw focus zal dan meer zijn als tijdens een mantra of stilte meditatie zeker voor beginners.

Wie langer mediteert, merkt wel dat je in een toestand komt waarin de dagelijkse rompslomp veel verder van je afstaat gedurende de meditatie. 

Gewoon omdat je je weer focust op datgene wat jou rust brengt en in het hier en nu. 

Regelmatig mediteren, zal je merken dat je sneller bij het punt bent van rust en van beter kunnen focussen.

Accepteren

Meditatie staat ook voor acceptatie. Voor alles wat er is. 

De hond die op de achtergrond blaft, de gedachte dat de afwas er nog staat, het beroerde gevoel van die bedorven garnalen van gisteravond. 

Bij meditatie mogen die gedachten er alleen allemaal zijn en hoeft er even geen vervolg aan gegeven te worden. Tijdens meditatie oordeel je ook niet heb je geen mening, hoef je niet na te denken over wat je vindt of dat je actie moet ondernemen. 

Je accepteert gewoon alles wat er op dat moment is. Niet ervoor, niet erna, maar dat ene moment.

Het wauw moment

Wie mediteert, zal al snel merken dat er door die meditatiemomenten rust in het leven komt. 

Al is het maar even voor die momenten dat je gaat zitten en let op ademhaling, beweging of een mantra herhaalt. Ook daarna overheerst vaak een prettig gevoel en vaak heb je na de meditatie ook weer een heel fris gevoel. 

Je kunt ook een wauw gevoel ervaren, waarbij het lijkt alsof je niet meer in je lichaam zit. Het lijkt alsof je los bent van alles, dat je kruin in regelrechte verbinding staat met het universum. Dat geeft dan ook vaak echt een soort wauw gevoel. Gewoon omdat het een lekker gevoel is. Mensen die samen mediteren, kunnen ook ervaren dat de ruimte waarin ze zich bevinden opeens vele malen groter aanvoelt. Alsof ze niet in een kamer zitten, maar deel zijn van het universum.

Om de energie nog meer te versterken werk ik met edelstenen.De edelstenen zijn ook gelijk jouw eigendom zodat je ze thuis of waar ook bij je kan dragen.   

Wil je ook ervaren wat het is om te mediteren? 

  • In groepsverband of alleen
  • Als verjaardagscadeau
  • High (ipv wijn) meditatie als vrijgezelle avond, met een vriendinnenclub
  • Kerst(pakket) cadeau, voor familie, vrienden, kennissen, collega’s.. 

Heel mooi om te geven nog fijner om te ontvangen…

Vanaf april tm september ( bij mooi weer) op een buitenlocatie in de natuur en van oktober t/m maart binnen locatie.

Wil je ook is een meditatie of meerdere bij mij ervaren? 

mail mij of stuur een contact formulier in zodat ik contact met je op kan nemen om een datum vast te zetten. En nog wat extra info kan geven.