Wat doe ik als Reiki Energie Healing therapeut?

Wat doe ik als Reiki Energie Healing therapeut?

Zodra je mijn praktijkruimte binnenkomt, ervaar je een ontspannen sfeer waardoor je je waarschijnlijk snel thuis voelt. Een gevoel van thuis zijn, dicht bij jezelf en even niets anders dan voor jezelf zorgen. Dit is een belangrijk onderdeel van mijn werkwijze.

Allereerst hoor ik graag van jou waar je tegen aanloopt of wat jouw klachten zijn. Dit kan bijvoorbeeld een vol hoofd, moeite met ontspannen of stress zijn. Zodra ik dit weet, mag je plaatsnemen op mijn behandeltafel. Hierbij kan je jouw kleding gewoon aanhouden. Ik zorg ervoor dat je comfortabel ligt.

Wanneer je het prettig vindt, zet ik een rustgevend achtergrondmuziekje op en start ik mijn combinatie Reiki Energie Healing. Mijn helende handen zorgen er vaak voor dat cliënten in slaapvallen, dit geeft helemaal niets. De energie weet zijn weg te vinden en doet zijn werk. Hoe de energie werkt, leg ik zo verder uit.

Ik werk op een manier waarbij ik kijk naar wat jij nodig hebt en niet naar de klok of we uitlopen. Dit is gelukkig ook nooit nodig, want ik plan genoeg tijd voor jou in. Ik ben er voor jou en wil dat je met een fijn gevoel mijn praktijk verlaat.  Dat staat bij mij altijd voorop.

Wat is Reiki Energie Healing?

Reiki is in de eerste plaats gebaseerd op de overdracht van energie tussen de therapeut en ontvanger. Reiki helpt vervelende aandoeningen voorkomen of makkelijker genezen. Reiki vervangt nooit de gebruikelijke geneeskunde, maar vult het wel aan en ondersteunt dit waar nodig. 

De Japanner Mikao Usui, de grondlegger van reiki, ging ervan uit dat iedereen een dosis levensenergie heeft. Deze levensenergie wordt gesimuleerd door onze handen. Reiki beschouwt ons lichaam, onze geest en ziel als één geheel. Daarom leg ik tijdens een behandeling mijn handen op plaatsen waar je bijvoorbeeld pijn ervaart. Met als doel: geblokkeerde energie vrij maken.

Energie Healing

Iedereen heeft een energieveld. Om ons heen en in elke vezel van ons lichaam zit energie. Deze energie kan in disbalans zijn door verschillende oorzaken. Dit kan lichamelijke klachten, zoals pijn en vermoeidheid, veroorzaken.

Met Energy Healing wordt genezen met de handen bedoeld. Het gaat om het doorgeven van universele en helende energie. Wanneer je bij mij een Energy Healing ontvangt, komt jouw energie weer in balans en verminderen lichamelijke klachten. Soms verdwijnen lichamelijke klachten helemaal.

De metafoor van Energie Healing

Energy Healing is vergelijkbaar met een stromend riviertje door een akker. Het water zorgt ervoor dat de akker gezond en vruchtbaar blijft. Raakt er een zijtak verstopt? Dan loopt het water niet meer goed door. En dit tast het gewas op de akker aan. Met Energie Healing wordt de rivier opgeschoond zodat de energie weer kan stromen en de akker terug in balans komt.

Ik als Reiki Energie Healer

Als Reiki Energy Healer ben ik getraind om energie waar te nemen. Healing is er vooral op gericht om met handposities op het lichaam, of er net boven, energie door het lichaam te laten stromen. Zo kunnen klachten als onrust, hoofdpijn, zware benen, stress, slecht slapen en angsten verminderen of helemaal verdwijnen. Ook kunnen darmkrampjes bij baby’s met een Energy Healing verminderen of verholpen worden.

Met Reiki Energy Healing wordt er contact gemaakt met de aarde en de kosmos. De helende energie wordt via mijn handen geleid naar jouw lichaam waardoor jouw zelfhelende vermogen vergroot.

Ik ben geen dokter en kan geen diagnose stellen of garantie voor genezing geven. Wel kan ik met een Reiki Healing mooie dingen doen. Ben je nieuwsgierig en wil je dit zelf een keer ervaren? Maak dan een afspraak voor een behandeling in mijn praktijk, bij jouw thuis of voor een healing op afstand.

Ps. Op donderdag 29 augustus om 19.30 organiseer ik samen met Ira van Namaste café een heerlijke meditatie avond in een mooie natuurlijke omgeving. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Wil je jezelf hierop trakteren? Je vindt meer informatie op ikk Facebookaccount .

Liefs,

ikkcoaching Anita Heijkants